O respirație incorectă te poate îmbolnăvi mai grav decât crezi! Învață să respiri corect pentru a-ți îmbunătăți considerabil viața!

Care este procesul cel mai important care te ține în viață? Cum mori cel mai repede? Sufocat, de foame sau de sete? Este evident că respirația este cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem că să rămânem în viață.

Foarte multă lume neglijează procesul de respirație, doar pentru că este atât de simplu de făcut și îl fac în mod mecanic. Defapt, el reperezinta una dintre principalele noastre surse de încărcare cu energie, un element fundamental care influențează starea noastră emoțională, psihică și, mai ales, starea de sănătate. Respirația este procesul prin care supraviețuim și care ne poate îmbunătăți enorm starea de spirit și starea de sănătate sau o poate deteriora.

Fără să fii măcar conștient, poți să îți dai peste cap somnul, starea de spirit, digestia, inima sau sistemul nervos, mușchii și chiar întregul sistem cerebral. De cealaltă parte a monedei stau beneficiile, care pot fi obținute doar prin a-ți schimba stilul în care respiri. Efortul este doar la început până devine un reflex.

Cum îți dai seama că nu respiri corect?

 • Atunci când respiri ți se umflă pieptul.
 • Ți se mișcă umerii și gâtul.
 • Respiri foarte rapid.
 • Respiri pe gură, chiar dacă nu ai nasul înfundat.
 • Faci pauze mari între respirații.
 • Te simți obosit în mod frecvent.
 • Ai probleme cu somnul.
 • Te doare zona pieptului și oftezi foarte des.
 • Nu ți se oxigenează creierul și corpul corect.
 • Ai mintea foarte agitată.
 • Te simți anxios sau agitat emoțional.
 • Ai dureri de cap sau tensiune în zona capului.

Mai mult decât atât, există numeroase studii și observații care dezvăluie importanța respirației în ceea ce privește gândurile și emoțiile noastre. Printr-un proces corect, mintea se limpezește și se calmează, corpul se relaxează și este stimulat procesul de autovindecare, crește imunitatea, emoțiile își pierd din putere și te simți mai calm și mai relaxat.

giphy 14

Cum să facem să respirăm corect?

În primul rând, trebuie să respirăm conștient. Începe prin a-ți observa stilul de respirație exact așa cum este.

1. Respiră pe nas.

Aerul trebuie să între și să iasă pe nas, când este vorba de respirația normală, pe care o folosim cea mai mare parte din timp. Nasul reprezintă o mică uzină, care pregătește aerul în așa fel încât să fie cât mai pur și mai benefic pentru organism. Dacă la început este dificil, acordă mereu atenție acestui aspect și nu ar trebui să îți ia mai mult de câteva zile să te obișnuiești.

2. Respiră cu ajutorul diafragmei.

Aerul pe care îl inspiri pe nas, ar trebui să ajungă în burtică și nu să se oprească în piept. Astfel vei respira că un bebeluș și nu sacadat, la nivelul pieptului. Când tragi aer, se umfa burta și nu pieptul, iar aerul coboară și face un ciclu complet care masează toate organele cu ajutorul diafragmei. Printr-o astfel de respirație, presiunea din piept se atenuează și lasă inima să se relaxeze, la fel gâtul și umerii. Sistemul limfatic, atât de important în imunitate, funcționează considerabil mai bine.

3. Respiră relaxat.

Indiferent ce facem, o facem mai bine atunci când suntem relaxați, iar respirația joacă un rol important în relaxare. Nu degeaba există numeroasele tehnici de relaxare prin respirație, care se folosesc în terapii la nivel mondial. Preia controlul asupra respirației tale și ghideaz-o în așa fel încât să îți folosească. Învață să te relaxezi respirând profund, ritmic, cu ajutorul diafragmei. Atunci când corpul este relaxat, starea de sănătate este bună, îți crește energia și vitalitatea și te simți mai fericit și mai împlinit, căci prin relaxare, creierul tău secretă substanțele care să te facă fericit.

4. Respiră ritmic.

În univers, toate au un ritm. Inima bate în ritmul ei, sezoanele și planetele au ritmul lor, iar respirația ta nu face diferență. Un ritm natural, relaxat, este, pe numărătoare: inspiri numărând pana la 4, expiri, numărând pana la 4.

5. Respiră pe ”silent”.

Tusea, sforăitul, oftatul și ”trasul de nas”, reprezintă modul de a se exprima al unei respirații incorecte. Este ușor să neglijăm toate acestea dar în timp, ele formează un tipar de respirație care epuizează corpul. Cei mai mulți dintre noi respirăm mai repede când vorbim, iar sforăitul reprezintă felul în care organismul compensează lipsa de oxigen ce vine dintr-o respirație incorectă.

Așadar, acest proces care ne menține în viață, merită o atenție sporită și, dacă îl realizăm corect și natural, el ne aduce beneficii uimitoare.

 

Photo credit: AICI

 

 logo sanatosilacap

Servicii:

 

 

 

PENTRU CEI MICI:

Dezvoltare personala pentru copii

Terapie pentru copii cu autism

Grupuri si ateliere de dezvoltare si meditatie


 

 

PENTRU ADULTI:

Terapie individuala

Dezvoltare personala si coaching

Bioenergie si tratament cu Reiki, Huna si Pranic Healing

PENTRU MAI MULTI:

Grupuri de dezvoltare personala

Grupuri de meditatie

Seminarii & Workshop-uri

CONTACT:Andra Dumitrache TEL:0753.317.749   E-MAIL: andra@haisafimsanatosilacap.ro ; office@haisafimsanatosilacap.ro
© 2016 #Haisafimsanatosilacap. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta