Uite ce se întâmplă cu creierul tău atunci când iei cocaina.

Cele mai noi studii în domeniu indică faptul că folosirea pe termen lung a cocainei poate produce schimbări în cadrul structurii cerebrale, în zonele responsabile cu controlarea impulsivității și în cele care se ocupă de analiza și semnificația deciziilor. Aceste modificări, nu numai că deschid drumul dependenței, ci sugerează că, incapacitatea de a lua decizii corecte se extinde în toate aspectele vieții.

 

Unul dintre studiile care au găsit aceste rezultate a fost realizat pe 30 de subiecți, dependenți de cocaină. Aceștia au fost invitați să joace un joc de noroc în care câștigau sau pierdeau bani, în funcție de abilitatea lor de a ghici ce număr va apărea pe un ecran. Activitatea lor cerebrală a fost urmărită îndeaproape.

 

Rezultatele arată că, în comparație cu persoanele care nu consumă acest drog, subiecții noștri au arătat o activitate crescută în zonă striatumului ventral, o zonă din creier care se ocupă de sistemul de recompense. Ceea ce este interesant este faptul că această zonă se activa indiferent dacă subiectul pierdea sau câștiga jocul, indicând faptul că experiența negativă, precum pierderea banilor, nu domolește cu nimic dorința subiectului de a căută senzația de recompensare.

 

Mai mult, s-au găsit zone cerebrale cu activități bizare în cortexul prefrontal, zone care "se ocupă" de cântărirea deciziilor și mai exact, diferențierea între pedapsa și recompensa. Cantități mai mari de materie cenușie sunt prezente în aceste zone tulburând funcționalitatea normală a creierului.

 

Așa cum era de așteptat, persoanele care nu folosesc cocaină, supuse aceluiași experiment, au arătat o activitate intensă în a cântări rezultatele comportamentului lor și au răspuns corespunzător. Acest lucru sugerează faptul că, dependenții de cocaină, nu iau în calcul consecințele deciziilor lor și sunt atrași de o situație indiferent dacă rezultatul este benefic sau nu pentru ei.

 

Încă nu este cunoscută cantitatea de cocaină pe care o persoană trebuie să o consume că aceste efecte să aibă loc sau dacă ele se pot "repara".

 

Photo credit: www.ibitimes.co.uk

 

 logo sanatosilacap

Servicii:

 

 

 

PENTRU CEI MICI:

Dezvoltare personala pentru copii

Terapie pentru copii cu autism

Grupuri si ateliere de dezvoltare si meditatie


 

 

PENTRU ADULTI:

Terapie individuala

Dezvoltare personala si coaching

Bioenergie si tratament cu Reiki, Huna si Pranic Healing

PENTRU MAI MULTI:

Grupuri de dezvoltare personala

Grupuri de meditatie

Seminarii & Workshop-uri

CONTACT:Andra Dumitrache TEL:0753.317.749   E-MAIL: andra@haisafimsanatosilacap.ro ; office@haisafimsanatosilacap.ro
© 2016 #Haisafimsanatosilacap. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta