TOP 5 alimente care creează DEPENDENȚĂ!

Cu toții avem slăbiciuni la anumite alimente, de care nu ne putem despărți. Ne plac atât de mult, încât devin ca un drog. Adevărul este că, de exemplu, brânza este un mini-drog. Ea conține cantități mici de morfină, substanță prezentă și în heroină. Însă, nu de substanțele naturale ne temem ci, mai ales, de alimentele procesate, care conțin o cantitate mare de zahăr, carbohidrați și grăsimi. Studiile arată că procesarea mâncării poate fi făcută chiar cu acest scop! Mai exact, producătorii, procesează alimentele cu astfel de substanțe toxice, încât să devii, cât mai ușor, dependent de ele.

 

Uite câteva dintre cele mai periculoase alimente sau combinații, de care să te ferești:

1. PIZZA

Toată lumea știe că pizza este o mâncare care aduce cu ea probleme. Ea conține carbohidrații și grăsimea, atât de irezistibile, pe care lumea le caută, are un gust sărat, gust care devine adictiv instantaneu. Într-un studiu realizat de Yale, pe scala Yale Food Addiction Scale, pizza a ieșit pe primul loc în top, ca fiind mâncarea care creează cea mai mare dependența.

pizza 1

Photo credit: www.andreilaslau.ro

2. CIOCOLATA

Grăsime cu zahăr și cofeină? Exact ce are cineva nevoie pentru a se simți bine și a vrea mai mult doar că, organismul nu este la fel de fericit. Ciocolata conține substanțe canabinoide, la fel ca marijuana, care te fac să te simți relaxat și euforic.

chocolate 625x350 81434346507

Photo credit: www.food.ndtv.com

3. CHIPSURI

Cipsurile au foarte multă sare, uneori zahăr și multe grăsimi. Această combinație de substanțe devine, foarte ușor, irezistibilă. Conțin, de asemenea, o cantitate mare de sodiu, care te face să te întorci mereu și mereu la punga de chipsuri.

curly potato chips

Photo credit: www.eatthis.com

4. COOKIES

Prăjiturelele cu ciocolată conțin cantități mari de zahăr și grăsimi și, mai mult, au o textură plăcută, făcându-te să nu te mai poți opri din consumul lor. De obicei, asociate cu o gustare sau cu cafea sau ceai, cookisurile sunt adictive încă de la prima înghițitură.

cookies733

Photo credit: www.becuo.com

5. ÎNGHEȚATA

O jumătate de cupă de inghtetata conține aproximativ 7 grame de grăsime, plus zahărul adăugat și am făcut de un desert bogat în calorii și de la care nu te poți abține, mai ales vara.

tumblr m92p489y5h1re4auxo1 500

Photo credit: www.maplesyrupmolgen.blogspot.com

 

CE E DE FĂCUT?

Doctorii spun că abstinența este o soluție bună în cazul adicției de zahăr, grăsimi sau carbohidrați, cu toate că nu este un proces ușor. Ei recomandă, mai ales pentru copii, un regim alimentar care să nu includă alimente procesate sau bogate în substanțe dăunătoare. Odată ce organismul este obișnuit cu un anumit stil de alimentație, îți va fi mult mai ușor să reziști tentațiilor. În cazuri în care copii sunt crescuți, de mici, fără aceste alimente, mai târziu, ei le percep că fiind dezgustătoare și nocive.

 

Photo credit: www.snob.ru

 

 

 logo sanatosilacap

Servicii:

 

 

 

PENTRU CEI MICI:

Dezvoltare personala pentru copii

Terapie pentru copii cu autism

Grupuri si ateliere de dezvoltare si meditatie


 

 

PENTRU ADULTI:

Terapie individuala

Dezvoltare personala si coaching

Bioenergie si tratament cu Reiki, Huna si Pranic Healing

PENTRU MAI MULTI:

Grupuri de dezvoltare personala

Grupuri de meditatie

Seminarii & Workshop-uri

CONTACT:Andra Dumitrache TEL:0753.317.749   E-MAIL: andra@haisafimsanatosilacap.ro ; office@haisafimsanatosilacap.ro
© 2016 #Haisafimsanatosilacap. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta