Să rămăi in relație de prietenie cu fostul/fosta: cea mai proastă idee!


Nu că ar fi ceva nou în asta dar acum avem dovezi științifice care ne atesta ceea ce știam deja: să rămâi prieten/prietenă cu ex-ul e cea mai proastă decizie!

Nina Atwood, terapeut și autor al cărții "Tentațiile unei fețe singure", susține că nu este neapărat greșit, ci este o adevărată provocare care te va lasa cu urme emoționale adânci:

"Să vrei să rămâneți prieteni, te împiedică să simți cu adevărat durerea despărțirii, amortizând șocul. Poți să simți că acea persoană te cunoaște mai bine că oricine altcineva, chiar dacă nu mai există atracție sexuală. Există, însă, intimitatea emoțională de care ai nevoie."

Menținerea relației nu te ajută deloc să treci peste și te ține agățat de sentimentele pe care le-ai avut. Se creează o dependență și ceea ce se întâmplă este că retrăiești sentimentul despărțirii din nou și din nou. Psihologii spun că menținerea relației cu fostul/ fostă duce la gelozie și anxietate prelungind chinul.

Bineînțeles, nu există o teorie care să se aplice la toată lumea, dar sfatul general este să încetezi comunicarea chiar dacă e dureros. Altfel, este imposibil să mergi mai departe cu adevărat.

Efectele pe termen lung sunt mult mai dureroase în cazul în care rămâneți în relații de prietenie. Agonia se prelungește și chiar dacă, pe moment, decizia pare bună, în timp va deveni insuportabil.

 

 logo sanatosilacap

Servicii:

 

 

 

PENTRU CEI MICI:

Dezvoltare personala pentru copii

Terapie pentru copii cu autism

Grupuri si ateliere de dezvoltare si meditatie


 

 

PENTRU ADULTI:

Terapie individuala

Dezvoltare personala si coaching

Bioenergie si tratament cu Reiki, Huna si Pranic Healing

PENTRU MAI MULTI:

Grupuri de dezvoltare personala

Grupuri de meditatie

Seminarii & Workshop-uri

CONTACT:Andra Dumitrache TEL:0753.317.749   E-MAIL: andra@haisafimsanatosilacap.ro ; office@haisafimsanatosilacap.ro
© 2016 #Haisafimsanatosilacap. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta