Relațiile la distanță sunt destinate eșecului? Uite de ce sunt atât de greu de menținut!

Tot conceptul de relație la distanță a căpătat altă formă, odată cu dezvoltarea tehnologiei. Skype, FaceTime sau iMessage au schimbat foarte mult situația! Asta însă, nu ne scutește de efortul depus și de lupta cu toate sentimentele, care, uneori, devin copleșitoare.

Există două tabere în care se împart opiniile generale legate de acest gen de relație. Unii spun că sunt sortite eșecului, alții că distanța face iubirea mai intensă. Obiectivi și neutri rămân cercetătorii care ne spun că aceste relații pot crea o legătură puternică între oameni, promovează un stil de comunicare mai profund și, astfel, un grad de intimitate mai mare decât relațiile în care partenerii sunt unul lângă celălalt tot timpul. Motivul pentru asta, ne spun Crystal Jiang și Jeffrey Hancock, este că cei doi parteneri lucrează mult mai mult la partea de comunicare și exprimare a sentimentelor și apreciază mai mult dovezile de afecțiune din partea celuilalt.

Un alt studiu care să-i susțină pe cei doi, publicat recent în Journal of Sex&Marital Therapy, ne spune că subiecții din cele două tabere (relații la distanță vs. relații normale) au raportat același grad de intimitate, implicare, comunicare și satisfacție sexuală printre alți factori măsurați, ceea ce indică faptul că distanța nu este așa un mare dezavantaj cum se crede.

Există și o parte ”neagră” a acestor vești, și anume că vine un moment în care distanța dintr-o astfel de relație dispare și atunci este nevoie de efort și muncă mai multă pentru a o menține, cu tot ce apare nou din trăitul împreună. Din păcate, foarte multe cupluri care experimentează asta, se despart după ce dispare acea distanță care le oferea o cu totul altă perspectivă. După spusele Dr. Jiang: ”In relațiile la distanță, partenerii tind să idealizeze comportamentul celuilalt, percepându-l receptiv la emoțiile lui și disponibil pentru a împărtăși gânduri și experiențe. Această iluzie pozitivă dispare după o perioadă mai lungă petrecută împreună.”

În concluzie, Prof. Andrew Merolla, specialist în relații interumane și comunicare ne da un sfat: ”O relație solidă se bazează pe abilitatea celor doi de a fi în echilibru! Aceasta înseamnă să creeze un spațiu și o distanță între ei când au nevoie și să facă fiecare interacțiune plăcută atunci când asta le lipseste”.

Așadar, nu este de dat la oparte o relație la distanță, trebuie doar să ne asumăm atât beneficiile cât și eforturile necesare că ea să funcționeze.

 

Photo credit: AICI

 

 logo sanatosilacap

Servicii:

 

 

 

PENTRU CEI MICI:

Dezvoltare personala pentru copii

Terapie pentru copii cu autism

Grupuri si ateliere de dezvoltare si meditatie


 

 

PENTRU ADULTI:

Terapie individuala

Dezvoltare personala si coaching

Bioenergie si tratament cu Reiki, Huna si Pranic Healing

PENTRU MAI MULTI:

Grupuri de dezvoltare personala

Grupuri de meditatie

Seminarii & Workshop-uri

CONTACT:Andra Dumitrache TEL:0753.317.749   E-MAIL: andra@haisafimsanatosilacap.ro ; office@haisafimsanatosilacap.ro
© 2016 #Haisafimsanatosilacap. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta