Îți verifici telefonul mobil mereu?! Uite cât rău îți poate face! VIDEO.

Trăim într-o lume în care toți avem smartphone! De la copii de 6-7 ani, până la vârstinici, care fac eforturi să învețe să folosească noua tehnologie. Scopul pentru care au fost create a ușurat enorm comunicarea și a îmbunătățit toate domeniile, asta nu neagă nimeni! Necazul este că, în ultimii ani, lucrurile au luat-o spre o extremă, care nu arată deloc roz și, de la medici la oameni de știință, există o preocupare generală asupra efectului pe care îl are folosirea frecventă a telefoanelor mobile.

Mai mult decât radiațiile emise care sunt dăunătoare, problema mare este că a devenit ușor, ușor, cel mai frecvent utilizat drog de pe planetă!

Te trezești cu telefonul în mână, dând scroll pe Facebook sau Instagram?

Îl folosești chiar și în timp ce faci altceva? Te uiți la televizor dar arunci un ochi și pe youtube?

Îl folosești cât aștepți la o coadă sau în trafic?

Din păcate, cu toții facem asta. Ne trezim cu telefonul în mână și cu gândul în altă parte, sau petrecem minute sau ore bune observând ce fac ceilalți.

Tu știi ce se întâmplă cu tine, mai exact, în momentul în care faci asta?

Profesor la Institutul MIT, Sherry Turkle ne spune ce se întmplă cu noi și creierul nostru când am ajuns în momentul în care verificăm în mod constant telefonul, internetul sau rețelele de socializare: ”Devenim incapabili să stăm singuri și să luăm decizii bazate pe reflecție. Luăm deciziile, bazându-ne pe ceea ce ar crede ceilalți, dacă ar afla. Devenim intoleranți la momentele de linistie și singurătate, deoarece creierul nostru devine dependent de o stimulare continuă. Acesta este într-o continuă stare de alertă devenind hipervigilent. ”

Acest gen de comportament ne face mai depresivi, mai hiperactivi, incapabili să reflectăm singuri asupra noastră și a lucrurilor din jur, ceea ce duce, în final, la incapacitatea de a lua decizii care să se bazeze pe o judecată proprie și vom fi mereu influențați de ceea ce zic sau cred ceilalți.

 

Vezi video AICI 

 

 

Photo credit: www.dailymail.co.uk

www.cbc.ka

 

 

 logo sanatosilacap

Servicii:

 

 

 

PENTRU CEI MICI:

Dezvoltare personala pentru copii

Terapie pentru copii cu autism

Grupuri si ateliere de dezvoltare si meditatie


 

 

PENTRU ADULTI:

Terapie individuala

Dezvoltare personala si coaching

Bioenergie si tratament cu Reiki, Huna si Pranic Healing

PENTRU MAI MULTI:

Grupuri de dezvoltare personala

Grupuri de meditatie

Seminarii & Workshop-uri

CONTACT:Andra Dumitrache TEL:0753.317.749   E-MAIL: andra@haisafimsanatosilacap.ro ; office@haisafimsanatosilacap.ro
© 2016 #Haisafimsanatosilacap. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta