Fă un cadou pe care celălalt il va ține minte, cu siguranță!

O cană? Un tricou cu imprimeu sau cu scris? O bluză? Parfum? O cravată?

An de an, aceleași cadouri. Sunt sigură că putem fi puțin mai creativi de atât! Hai să fim serioși.... Hai să depunem puțin mai mult efort pentru cei pe care îi iubim și să le facem o supriza pe care să o țină minte.

Uite cum stă treabă cu ținerea de minte: amintirile se formează cu fond emoțional iar cele care rămân cel mai bine impregnate în memorie sunt cele cu impact emoțional major....logic. Așadar, un eveniment care te surprinde într-un mod foarte plăcut, va crea în creier o secreție puternică de neurotransmițători ai "fericirii", motiv pentru care amintirea respectivă îți va face plăcere de fiecare data când o vei accesa.

 

Uite o idee! Că să implicăm cât mai multe funcții în crearea acestei amintiri, putem face următorul lucru:

 

Realizează un joc. De exemplu, un joc cu indicii. Îl aduci pe celalat în perioada copilăriei, unde totul este mult mai distractiv. Lasă bilețele de la un indiciu la altul. Acest lucru va spori misterul și entuziasmul și va crește tensiunea. Creierul va percepe jocul ca pe un eveniment de interes major și va "ascuți" toate funcțiile pentru o percepție mai clară și mai autentică a tuturor momentelor. Cu siguranță nu-și va lasă "purtătorul" să uite aventura.

Nu face lucrurile prea ușor de găsit. Lasă-l pe celalat să caute fiecare indiciu, în parte, iar pe drum, te poți folosi de alte momente frumoase pe care le-ați petrecut împreună. Așa, creierul va face asocieri între evenimente, toate cu sens pozitiv. Trimite-l, pentru următorul indiciu, în locul unde v-ați cunoscut, unde ați ieșit prima data în oraș, într-un loc care va place sau semnifica ceva pentru voi. Poți să lași asta pentru ultimul indiciu și chiar să îl aștepți acolo. Te va asocia automat cu locația își va aminti de voi de fiecare când trece pe acolo. Așadar, sentimentul plăcut se va repeta apoi fără faci vreun efort.

Folosește-te de puzzle-uri de cuvinte sau de elemente care au o valoare specială pentru voi. Plimbă-l dintr-un loc altul prin oraș, trecându-l prin toate locurile care au însemnat ceva special pentru voi. Folosește-te de muzica sau de ceva ce definește.

Creează un pattern. Folosește-te de toate elementele vizuale de care poți și repetă-le. De exemplu, fă toate indiciile la fel. Folosește același scris, același font, aceeași hârtie, un desen specific o exprimare tipică. Astfel, prin repetiție, persoana isi va aminti respectivul pattern și il va lega negreșit de moment și de tine.

Provoacă-l pe celalalt să își aminteasca de ce s-a indrăgostit de tine, cele mai frumoase momente, detalii sau să spună lucruri care îi plac la tine, pentru a obtine fiecare indiciu ce îl duce la finalul jocului. Creierul lui se va seta pe experiențe pozitive, îi vei pune în acțiune atât memoria, cât și sistemul afectiv și totul va deveni mai plăcut și mai distractiv.

Este oarecum irelevant ce găsește la capătul jocului, aventura în sine fiind ceea ce excita la maxim toate funcțiile cerebrale și creează un sentiment plăcut.

Toate acestea, puse cap la cap, formează o amintire complexă și foarte fericită. Datorită multitudinii de lucruri implicate, există foarte mulți triggeri care îi vor aminti de acest moment și îi vor recrea, de fiecare data, sentimentul plăcut.

 

În final, dacă privești o astfel de experiență și ți-o imaginezi că s-ar fi întâmplat acum 5 ani, cred că este mai valoroasă decât o cană sau o ramă foto pe care probabil că nici nu o mai ai. Mai mult, obiectele dispar, se strică sau poate chiar sunt aruncate. Amintirea rămâne pentru totdeauna și nu se poate șterge. Așa că, dacă vrei să-i creezi, cu adevărat, celuilalt un cadou valoros pe care nu-l poate fura nici timpul și nici altcineva, fă ceva care să rămână cu el mereu.

 

 

 

 logo sanatosilacap

Servicii:

 

 

 

PENTRU CEI MICI:

Dezvoltare personala pentru copii

Terapie pentru copii cu autism

Grupuri si ateliere de dezvoltare si meditatie


 

 

PENTRU ADULTI:

Terapie individuala

Dezvoltare personala si coaching

Bioenergie si tratament cu Reiki, Huna si Pranic Healing

PENTRU MAI MULTI:

Grupuri de dezvoltare personala

Grupuri de meditatie

Seminarii & Workshop-uri

CONTACT:Andra Dumitrache TEL:0753.317.749   E-MAIL: andra@haisafimsanatosilacap.ro ; office@haisafimsanatosilacap.ro
© 2016 #Haisafimsanatosilacap. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta