Cum îți afectează anotimpurile creierul?!

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Liege și publicat recent arată că, la fel cum anotimpurile se schimbă, creierul nostru are un ritm interior strâns legat de acest pattern natural.

 

Cercetătorii belgieni au studiat 28 de persoane, în diferite perioade ale unui an. Subiecții au fost invitați să stea în laborator aproape 5 zile înainte de a fi testați, pentru a sta departe de orice indiciu care i-ar putea ajută să știe ce temperatură este afară, dacă este soare să nu etc. Aceștia au avut parte de "mediul de laborator" cu lumină artificială și temperatură de intensitate constanta. Li s-au dat teste de memorie și atenție, iar activitatea lor cerebrală a fost urmărită îndeaproape.

Rezultatele ne arată că, undele cerebrale tind să aibă un pattern asemănător cu cel al anotimpurilor. Nivelul de activitate cerebrală își atinge vârful în Iunie și mininul în Decembrie, având o relație strâns legată de solstițiul de vară, respectiv cel de iarnă.

În funcție de sezon, diferite zone cerebrale "lucrează" mai mult pentru a compensa schimbările produse de diferențele dintre anotimpuri. Acest fapt afectează întreg organismul pornind de la efortul depus, până la cantitatea de calorii necesare.

Oamenii de știință sugerează faptul că acest fenomen este ca un ceas interior, care este posibil să se fi dezvoltat încă din perioadă în care oamenii erau mult mai dependenți de succesiunea anotimpurilor și felul în care ele se desfășoară.

Nu există, încă, o explicație prin care acest fenomen se desfășoară în creier. Momentan știm doar că el există.

 

Photo credit: www.uphe.org

Sursă: www.iflscience.com

 

 logo sanatosilacap

Servicii:

 

 

 

PENTRU CEI MICI:

Dezvoltare personala pentru copii

Terapie pentru copii cu autism

Grupuri si ateliere de dezvoltare si meditatie


 

 

PENTRU ADULTI:

Terapie individuala

Dezvoltare personala si coaching

Bioenergie si tratament cu Reiki, Huna si Pranic Healing

PENTRU MAI MULTI:

Grupuri de dezvoltare personala

Grupuri de meditatie

Seminarii & Workshop-uri

CONTACT:Andra Dumitrache TEL:0753.317.749   E-MAIL: andra@haisafimsanatosilacap.ro ; office@haisafimsanatosilacap.ro
© 2016 #Haisafimsanatosilacap. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta