Bărbații sunt de pe Marte și femeile de pe Venus? Nu, suntem toți de pe Pământ!


CREIERUL BĂRBAȚILOR NU ESTE DIFERIT DE CEL AL FEMEILOR!


Există controverse cu multă istorie asupra conceptului că ar fi diferențe între creierul unui bărbat și cel al unei femei. Cercetările realizate de societatea științifică au căutat să măsoare acele structuri și funcții care să distingă cele două sexe și să găsească diferențe clare între creierul "băiat" și creierul "față".

Una dintre autoarele studiului, Dapha Joel, a publicat rezultatele unei ample cercetări realizate pe 1,400 de persoane, femei și bărbați cu vârste cuprinse între 13 și 85 de ani, în care nu s-a găsit nici o diferență care să împartă creierele în două categorii distincte în funcție de gen.

Mai degrabă, creierele studiate sunt descrise că fiind niște "mozaicuri" ce nu pot fi explicate după sex, ci mai mult, în funcție de factorii externi. Experiențele de lungă sau scurtă durată sunt cele care schimbă structura creieruluil. A fost demonstrat, de asemenea, că atitudinile, așteptările, stereotipurile și ideile pe care le avem, schimbă felul în care creierul nostru procesează informațiile.

Așadar, în studiul acestui organ complex, este irelevant sexul purtătorului. Se iau în calcul experiențele de viață și factorii externi care au influențat funcționalitatea sa. De exemplu, un creier care a avut acces la educație, are un stil de viață ordonat cu un program de muncă normal, va reacționa și funcționa în mod diferit de unul care lucrează 4 ore și are un stil de viață dezordonat, indiferent dacă "purtătorul" este femeie sau bărbat. Ceea ce influențează, cu adevărat, fiecare creier în parte este educația, auto-dezvoltarea, înclinațiile pe care persoană le are, felul în care își cultivă gândirea, activitățile și experiențele prin care trece.

După multe studii și măsurători psihologice prin care s-au căutat diferențe între cele două sexe pe toate planurile, s-a ajuns la concluzia că femeile și bărbații sunt mai mult asemănători decât diferiți așa că, cercetătorii au spus că : "Bărbații nu sunt de pe Marte și nici femeile de pe Venus! Suntem toți de pe Pământ!"

În concluzie, ușa importantă ce se deschide odată cu aceste cercetări este că venit momentul , în cadrul științei, să trecem de nivelul în care sexul este o variabilă cadrul studiilor. Cercetătorii propun ca focusul se se îndrepte asupra factorilor care influențează structura și funcționalitatea fiecărui creier, în parte, și nu împărțirea în categoriile de sex care, după cum se poate observa, sunt irelevante!

Sursa: www.iflscience.com

 

 logo sanatosilacap

Servicii:

 

 

 

PENTRU CEI MICI:

Dezvoltare personala pentru copii

Terapie pentru copii cu autism

Grupuri si ateliere de dezvoltare si meditatie


 

 

PENTRU ADULTI:

Terapie individuala

Dezvoltare personala si coaching

Bioenergie si tratament cu Reiki, Huna si Pranic Healing

PENTRU MAI MULTI:

Grupuri de dezvoltare personala

Grupuri de meditatie

Seminarii & Workshop-uri

CONTACT:Andra Dumitrache TEL:0753.317.749   E-MAIL: andra@haisafimsanatosilacap.ro ; office@haisafimsanatosilacap.ro
© 2016 #Haisafimsanatosilacap. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta