ÎȚI FUGE ATENȚIA, TE PLICTISEȘTI ȘI NU MAI AI CHEF DE MUNCĂ?
IATĂ CUM SĂ RĂMÂI CONCENTRAT:
1. Găsește ceva amuzant și care să te inspire!
Rutina îți mănâncă o mare parte din energie așa că, înainte să te apuci să faci ceva, întreba-te: “de ce fac asta”? Motivele din spatele acțiunilor tale te pot împinge să faci față rutinei. Găsește o modalitate prin care ceea ce faci să fie amuzant. Dacă îți personalizezi munca, ai mai multe șanse să rămâi concentrat asupra a ceea ce ai de făcut! Gandește-te ca tot ceea ce faci, faci pentru tine!
2. Creează-ți un ambient plăcut!
Atât cât poți, creează un spațiu de lucru în care să te simți bine! Un scaun confortabil, un design care să te atragă, obiecte care îți plac. Ornează-ți biroul sau întreaga încăpere cu obiecte personale care să-ți dea o stare de bine cum ar fi: rame cu poze cu copiii sau familia, obiecte care îți poartă noroc sau îți plac foarte mult, plante, flori etc.
3. Organizează-ți spațiul și menține-l ordonat!
Dezordinea este un factor perturbator care îți afectează inconștientul, obosindu-te mai repede și mai mult decât în mod normal. Încearcă să menții curățenia și să ții la îndemână lucrurile de care ai nevoie! Astfel, te vei scuti de efortul de a caută obiecte, documente sau dosare, fapt ce constituie un element stresor.
4. Scoate din computer ceea ce te-ar putea distrage!
Pentru cei care stau multe ore în față calculatorului, acesta este un exercițiu de voința! Organizează-te în așa fel, încât să nu existe lucruri care să îți distragă atenția, precum un Facebook deschis, YouTube, filme, seriale sau articole.
5. Ia cu tine apa și ceea ce vrei să mănânci!
Dacă le ai la îndemână în birou, vei evită să te ridici și să ai contact cu alte activități care te pot scoate din “mood-ul” de muncă și îți distrag atenția. Astfel, câștigi timp și rămâi concentrat!
6. Fă-ți o lista cu “lucruri de făcut azi”!
Acest lucu te va ajuta să știi exact ce ai de făcut și când ai terminat taskurile. Mai mult, când bifezi la sfârșitul zilei toate problemele rezolvate, vei avea un sentiment de împlinire, mândrie și te vei putea concentra pe orice altceva, știind că ziua de muncă s-a încheiat și tot ce aveai de făcut este făcut!
7. Prioritizeaza munca!
În prima oră după ce ajungi la muncă ai cea mai multă energie! Folosește-o înțelept pentru a rezolva lucrurile mai dificile și pe care nu îți place să le faci. În prima parte a programului ai cel mai mult spor. Dacă împarți timpul astfel, te va ajuta foarte mult ca randament iar nivelul de oboseală pe care îl simți la sfârșitul zilei va fi mai mic.
8. Reconstruiește-ți ideea despre telefonul mobil, la muncă!
Telefonul este creat pentru a comunica rapid, chestiuni importante! “Chatuiala” și rețelele de socializare sunt pentru timpul liber. Această regulă te va ajuta să rămâi focusat și să-ți păstrezi starea de care ai nevoie ca să fii productiv.
Photo cedit: www.advice.careerbuilder.com