7 pași prin care sa reduci stresul.

  Pe primul loc în topul "Cum scăpam de stres?" se află apelarea la serviciile unui psihoterapeut. 
  
Stresul poate fi abordat psihoterapeutic prin numeroase metode. În principal, se poate trata prin terapii de scurtă durată, cum sunt: terapia cognitivă, terapia interpersonala, terapia comportamentală sau psihoterapia integrativa, care combină metode din toate abordările. În funcție de tipul depresiei și de profilul persoanei, se pot recomanda și terapii de orientare psihanalitică, terapii familiale precum și alte tipuri. Eficacitatea psihoterapiei este larg recunoscută. Psihoterapia contribuie atât la îmbunătățirea calității vieții pacienților cât și la reducerea costurilor totale legate de tratament prin scăderea numărului de episoade. 
  
 Ține familia și prietenii cât mai aproape. 
  
Încearcă să găsești modalități de comunicare cu cei aproapiati. Un nivel mai mare de tolerantă și înțelegere, nu te face decât mai înțelept. Ne întoarcem la același scop care poate suna egoist dar este sănătos. Dacă situația se îmbunătățește, beneficiile vor fi de partea tuturor, inclusiv a ta. Un psihoterapeut te poate ajuta și în acesta privință. În cadrul ședințelor, se pot discută detaliat problemele și pot fi rezolvate punctual. 
  
 Sportul 
  
Știm cu toții că sportul duce la eliberarea de endorfine, substanțe care te vor relaxa și te vor face mai fericit. Nu este nevoie de antrenamente de performanță. O jumătate de oră pe zi de mișcare își va face efectul negreșit. Poți alege să faci mișcare cum îți place: să alergi, să te plimbi, să iei lecții de dans, să faci un sport de hobby, orice presupune efort fizic. 
  
 Alimentația 
  
Pentru că suntem și ceea ce mâncăm, alimentele influențează bunăstarea noastră fizică și astfel, un regim echilibrat ne va aduce numeroase beneficii. Un stil de viață sănătos ne va crește imaginea și stima de sine, ne va oferi senzația de confort și încredere iar sănătatea fizică se va reflectă și în cea psihică. 
  
 Activități de divertisment 
  
O piesă de teatru, muzică de calitate, filmele, cititul unei cărți de dezvoltare personală sau a unui roman te ajuta să ieși din mijlocul problemelor. 
  
 Oamenii din jur 
  
Un pic de curățenie și reflecție asupra acestui aspect sunt binevenite în orice moment. După principiul "cine se aseamănă se adună", dacă vrei o transformare radicală, va trebui să cântărești cu atenție cine și cum face parte din viața ta. Elimină relațiile toxice care te trag înapoi! 
  
 Timp pentru tine 
  
Ia-ți o vacanta, o pauză prin care  ieși din cotidian. Vacanța nu este neapărat o călătorie ci, mai mult, o perioadă de timp în care să fii tu cu tine, să faci ceea ce îți face sau doar să te relaxezi. Poți să îți rezervi o jumatate de oră pe zi pentru tine în care  faci ceea ce îți dorești. E un obicei sănătos care nu te va lasa să te pierzi in viaețile altora sau în povestea cu stresul. Deconectează-te câteva minute în fiecare zi ca și cum te-ai scoate din priză. Meditația este o variantă la îndemână, ușor de realizat și cu beneficii surprinzătoare. 
  
  
  
  
 Photo credit: www.universitypost.dk 
  

 

 logo sanatosilacap

Servicii:

 

 

 

PENTRU CEI MICI:

Dezvoltare personala pentru copii

Terapie pentru copii cu autism

Grupuri si ateliere de dezvoltare si meditatie


 

 

PENTRU ADULTI:

Terapie individuala

Dezvoltare personala si coaching

Bioenergie si tratament cu Reiki, Huna si Pranic Healing

PENTRU MAI MULTI:

Grupuri de dezvoltare personala

Grupuri de meditatie

Seminarii & Workshop-uri

CONTACT:Andra Dumitrache TEL:0753.317.749   E-MAIL: andra@haisafimsanatosilacap.ro ; office@haisafimsanatosilacap.ro
© 2016 #Haisafimsanatosilacap. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta