5 lucruri înfricoșătoare pe care nu le știai despre creierul tău! VIDEO.

1. Frica îți crește atracția sexuală!

În situații de stres, creierul secretă dopamină, neurotrasmițător prezent și în cazul emoțiilor pozitive de bucurie asociate și cu sexul. Studiile arată că, cu cât crește nivelul de frică, cu atât se sporește și gradul de excitare.

2. Creierul bebelușilor este mai performant decât cel al adulților!

Surprinzător, în reierul bebelușilor se întâmplă mai multe conexiuni neuronale decât într-un creier adult și, mai mult, micuții prezintă mai puțini neurotransmițători inhibitorii, ceea ce le oferă capacitatea de a fi mult mai sensibili și receptivi.

3. Neuronii tăi sunt canibali!

Studiată îndelung, înfometarea, prezenta tot mai des în rândul femeilor moderne, nu se rezumă doar la stomac și țesutul adipos, ci se îndreaptă și spre creier. Neuronii simt aceeași ”foame” și eliberează enzime cu ajutorul cărora ”mananca” bucățele din ei înșiși. Mai exact, auto-distrug bucățele din ei pentru a căpăta energie. Practic, așa apare senzația de foame de la început. Când euronii încep să se ”manance”, apare senzația de foame și, dacă această persistă, neuronii se ”sinucid”. După un timp îndelungat, acest proces poate duce la bulimie și anorexie.

4. Creierul creează durerea, dar nu o simte!

În trecut, cercetătorii credeau că durerea este percepută de către creier ca o senzație în corp. Acum, se crede că însuși creierul produce durerea. Mai exact, de la nivelul receptorilor și nervilor, impulsul este transmis la creier și interpretat. Dacă acesta consideră că senzația de durere este un răspuns potrivit pentru supraviețuire, o vei simți, dacă nu, nu!

5. Creierul este într-o continuă schimbare!

Poate că, cel mai înfricoșător lucru legat de creier este cât de mult se poate schimba pe parcursul vieții. Neurogeneza ne arată că neuronii apar pe tot parcursul vieții și că o persoană de 40 de ani are cam tot atâți neuroni ca una de 90 de ani. Diferența constă în conexiunile dintre ei. Pe parcursul vieții există riscul ca aceste conexiuni să se ”strice” și, din cauza moștenirii genetice sau a mediului, să apăra probleme sau boli psihice.


Photo credit: www.techandfacts.com

 

 

 logo sanatosilacap

Servicii:

 

 

 

PENTRU CEI MICI:

Dezvoltare personala pentru copii

Terapie pentru copii cu autism

Grupuri si ateliere de dezvoltare si meditatie


 

 

PENTRU ADULTI:

Terapie individuala

Dezvoltare personala si coaching

Bioenergie si tratament cu Reiki, Huna si Pranic Healing

PENTRU MAI MULTI:

Grupuri de dezvoltare personala

Grupuri de meditatie

Seminarii & Workshop-uri

CONTACT:Andra Dumitrache TEL:0753.317.749   E-MAIL: andra@haisafimsanatosilacap.ro ; office@haisafimsanatosilacap.ro
© 2016 #Haisafimsanatosilacap. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta